
علت برق داشتن بدنه کامپیوتر وکیس
تا حالا شاید برای هر کاربر کامپیوتر اتفاق افتاده است و آن برق گرفتگی سطحی و استرسی که از برق گرفتگی با بدنه کیس و کامپیوتر ایجاد شده تجربه کرده است علت آنرا در سایت ما عصر اطلاعات جستجو کنید.
این برق گرفتگی یا برق دار بودن بدنه کامپیوتر و کیس، ممکنه به سایر لوازم برقی دیگری که درمنزل ازجمله یخچال یا اتو و… دست می زنید اتفاق بیفته اولین کاری که ما باید انجام بدیم میزان برق گرفتگی رو کاهش بدیم و از راهکارهایی باید پیش ببریم قبل ازمشکل کامپیوتر وکیس شما باید علت رو در استاندارد بودن لوازم برقی جویا بشیم که استفاده می کنیم یه راه ساده این هست که اگر از محافظ یاچند راهی برق استفاده می کنید کافیست دوشاخه اصلی برعکس کنید و دوباره به پریز بزنید بااین کار شما مسیر فاز و نول ورودی به محافظ برق کامپیوتر جابجا کردید و نکته اینجاست که فقط دوشاخه خود محافظ را برعکس کنید ممکنه بااین کار مشکل شما حل شود حتی اگر بدون اینکه سیم ها رو جابجا کرده باشید و بدون سابقه قبلی یکباره این اشکال ایجاد شده باشه باز هم می تونید این روش رو بکار بگیرید.
سیم ارت چیست و چه کاربردی دارد
راه حل دیگه ای که برای جلوگیری از برق گرفتگی پیشنهاد می شه کاربرد سیم ارت،که چی هست و چه کاربردی داره ،همه تجهیزات که دارای جریان الکتریکی هستند ممکنه دچار نشتی جریان برق بشوند.
نشتی جریان برق تحت تاثیر عوامل زیادی مانند پوسیدگی سطح عایق، ضربه، له شدگی، لخت بودن قسمتی از رسانا، رطوبت، گرد و غبار و… ممکن است، بوجود آید.
اگر این نشتی جریان برق به سطح بیرونی وسایل الکتریکی منتقل شود، به محض دست زدن به آنها، دچار برق گرفتگی می شویم.
این مشکل یک راه حل دارد و آن هم سیم ارت به معنای سیم اتصال به زمین است.
کاربرد سیم ارت یا سیم اتصال به زمین دقیقا همین جاست.
فردی که دچار برق گرفتگی شده ،زمانی هست که سیمهای فاز و یا سیم نول به طریقی به بدنه دستگاه اتصال یابند و مدار الکتریکی دچار نشتی جریان برق بشود، دراین حال با دست زدن به آن فرد دچار برق گرفتگی می شود.
در اینجا سیم ارت با انتقال نشتی جریان، به زمین از برق گرفتگی، آتش سوزی و اتصالی دستگاه جلوگیری میکند.
سیم ارت به دلیل جلوگیری از افزایش الکتریسیته ساکن، بالا بردن ایمنی و محافظت افراد یا دستگاهها،محافظت از افراد در برابر برق گرفتگی و آتش سوزی،جلوگیری از آسیب دیدن عایقهای مدار در اثر افزایش ولتاژ استفاده می شود.
بطور ساده برق از فاز به دستگاه برقی مثل کامپیوتر و لپ تاپ انتقال داده می شه و از سیم نول دوباره به شبکه بر میگرده .
اگر بنا به دلایلی بخشی از این برق به شبکه انتقال داده نشه به صورت معلق روی بدنه فلزی دستگاه می چرخه و از هر طریقی می خواد به زمین ( شبکه ) برگرده .
اینجاست که مبحثی به نام ارثینگ یا ارتینگ با زمین کردن مدار الکتریکی پیش میاد تا جلوی این اتفاقات رو بگیره
شما می توانید راه های ساده تر دیگه برای جلو گیری از برق گرفتگی امتحان کنیداینکه بین مادربرد و بدنه عایق بندی کنید یه کارتن مقوایی بین مادربرد و بدنه قرار بدید تا کابل های برق پاور با بدنه اتصال نداشته باشند
وقتی در مدار برق ساختمان شما فردی داره از دستگاه جوش، سشوار، پمپ آب، هواکش و دستگاههای این چنینی استفاده می کنه شما داخل سیم های برق ساختمان هارمونیک های EMI رو خواهید داشت.
در بخش ورودی پاورهای استاندارد مداری به نام EMI وجود داره که به واسطه دو تیپ خازن X و Y تشکیل یک مدار EMI Filtering رو می دهند تا از ورود تداخلات الکترومغناطیسی به پاور جلوگیری کنند.
خود پاور شما که یک منبع تغذیه سوئیچینگ هست، به نوعی تولیدکننده ی این تداخلات به حساب می آید.
پس باز هم نیاز به مدار EMI Filtering برای عدم خروج این تداخلات و ورود به مدار برق ساختمان شما وجود دارد.
اگر پای برهنه روی زمین باشید، داخل مدار برق منزل یا محل کارتون هم تداخلات زیاد EMI وجود داشته باشه این برق گرفتگی براتون بیشتر محسوس خواهد بود!
برای همین در بعضی از فصول یا ساعات خاصی از شبانه روز ممکنه این حس بیشتر یا کمتر بشه.
در پاورها و کیس های بی کیفیت و ارزان قیمت این برق دار بودن محسوس نیست چون بدنه کیس های ارزان قیمت رسانایی بالایی ندارد و از آن مهم تر پاور غیر استاندارد فاقد بخش EMI Filtering در ورودی است تا این تداخلات رو به ارت منتقل کنه.
امیدواریم در این مطلب تاحدودی به سوالات شما پاسخ خوبی داده باشیم.
دیدگاه کاربران
هیچ دیدگاهی وجود ندارد!