آموزش کامل ریموت با ویندوز ۷

Remote Desktop  یک ابزار رایگان در ویندوز ها میباشد که از طریق آن میتوان یک سیستم دیگر را که به شما اجازه داده است را ریموت یا کنترل کنید.

Remote Desktop Connection آموزش کامل ریموت با ویندوز ۷

آموزش کامل ریموت با ویندوز 7

اشاره :
تصور کنيد قصد داريد براي مدتي به سفر برويد. اما ممکن است در طول اين مدت بخواهيد به محتويات سيستم خود دسترسي داشته باشيد. راه حل چيست؟

مقدمه
شرکت مايکروسافت در سيستم عامل ويندوز اکسپي نسخه Pro قابليتي با عنوان Remote Desktop را در نظر گرفته است که کاربران به کمک آن و با استفاده از يکي از راههاي ارتباطي مانند اينترنت و خطوط تلفن (و شبکه LAN ) ميتوانند از راه دور و از توسط هر کامپيوتر ديگري به سيستم خود دسترسي پيدا کنند.
علاوه بر Remote Desktop Connection قابليت ديگري با عنوان
Remote Desktop Web Connection وجود دارد که امکان برقراري ارتباط راه دور بين دو کامپيوتر را از طريق مرورگر اينترنت اکسپلورر ( IE ) فراهم ميسازد. در دو مقاله مجزا کوشيدهايم علاوه بر آموزش چگونگي راه اندازي و استفاده از اين دو روش، بطور کلي به بررسي راههاي مختلف اتصال دو کامپيوتر از راه دور بپردازيم.

آشنايي با Remote Desktop
قابليت Remote Desktop در ويندوز XP Pro، اين اجازه را ميدهد که کاربران به تمامي برنامهها، منابع و متعلقات سيستم عامل کامپيوتر خود، از راه دور و با استفاده از يک کامپيوتر داراي سيستم عامل ويندوز، دسترسي پيدا کنند. قبل از هر توضيحي بايد عنوان کنيم که خصيصهRemote Desktop در نسخهHome Edition ( مصارف خانگي ) غيرقابل دسترس است و اگر از اين نسخه استفاده ميکنيد بايد آن را به نسخه Pro ارتقا دهيد.
با اين وجود ميتوان از نسخهHome Edition به عنوان Guest استفاده کرد و به کامپيوتر داراي ويندوز XP Pro که بر روي آن قابليت Remote Desktop فعال شده است، متصل شد. به طور مشابه و با استفاده از نرمافزار Remote Desktop Client، ميتوان از سيستم عاملهاي ويندوز ۹۵، ۹۸، ME و ۲۰۰۰ به عنوان Guest نيز استفاده کرد. اين نرمافزار از سايت مايکروسافت يا از سيدي ويندوز اکسپي و در قسمت
Perform additional tasks در هنگام اجراي خودکار سيدي، قابل دريافت است.

ملزومات راه اندازي Remote Desktop Connection
براي ايجاد يک ارتباط راه دور به سه چيز نياز است:
۱ـ حتماً ويندوز XP Pro ( يا سرور ۲۰۰۳ ) روي سيستمي که ميخواهيد به فايلها و نرمافزارهاي موجود در آن دسترسي پيدا کنيد، نصب شده باشد. اين کامپيوتر را Host ( ميزبان ) ناميده ميشود.
۲ـ کامپيوتر ديگري که به منظور ارتباط راه دور با کامپيوتر Host بکار ميرود، که به آن Guest ( سرويسگيرنده ) نام دارد. سيستم عامل اين سيستم ميتواند يکي از سيستم عاملهاي ويندوز باشد و بر روي آن حتماً بايد نرمافزار Remote Desktop Connection Client نصب شده باشد. براي نصب اين نرمافزار مراحل زير را دنبال کنيد:
سيدي نصب ويندوز اکسپي را درون درايو سيدي قرار دهيد.
پس از اجراي خودکار سيدي و ظاهر شدن پنجرهي خوشآمدگويي، روي عبارت Perform additional tasks و سپس در پنجره بعدي
Setup Remote Desktop Connection کليک کنيد.
مراحل نصب را طي کنيد تا به پنجرهي مربوط به اطلاعات کاربر برسيد. اطلاعات خود را وارد کنيد و روي دکمهي Next کليک کنيد.مراحل نصب پايان يافته است و اکنون نرمافزار Remote Desktop نصب شده است.

۳ـ وجود يک بستر ارتباطي بين کامپيوتر Host و Guest ؛ که ميتواند يکي از راههاي زير باشد:
از طريق شبکه LAN : هر دو کامپيوتر در يک شبکه محلي ( LAN ) قرار دارند و ارتباط آنها از طريق کابل شبکه است.
خط تلفن : ارتباط مستقيم دو کامپيوتر از طريق خطوط تلفن و استفاده از کانکشن Dialup .
از طريق اينترنت : در اين روش بايد هر دو کامپيوتر به اينترنت متصل باشند و کامپيوتر مقصد ( يا همان Host ) بايستي داراي آيپي آدرسValid ( معتبر و ثابت ) باشد که با دانستن آن ميتوان از طريق Remote Desktop به آن متصل شد.
از طريق خطوط VPN : که در اين روش بين مبداء و مقصد بايد يک کانال VPN ايجاد گردد. اين کانال ميتواند در بستر اينترنت يا کانالهاي اجارهاي مانند کانال WiMAX يا خطوط Leased Line بين مبدا و مقصد باشد. به منظور راهاندازي VPN بايستي VPN Server را روي شبکهنصب کنيد. طريقه ايجاد اتصال VPN در شمارههاي ۲۰ و ۲۱ ماهنامه توضيح داده شده است که از گفتن مجدد آن در اين مقاله خودداري شده است. ( نکته قابل توجه اينکه حين تنظيمات سرور و تنظيمات مربوط به TCP / IP بايد تيک عبارت Use default gateway on remote network را بزنيد تا امکان برقرار ارتباط راه دور با VPN Server وجود داشته باشد )

براي انجام اين کار چند مرحله را بايد انجام دهيد :

مرحله اول : تنظيمات کامپيوتر Host
در اين قسمت بايد تنظيمات کامپيوتر Hostمانند فعال سازي امکان ريموت دسکتاپ و مشخص کردن کاربري که بتواند به کامپيوتر دسترسي داشته باشد را انجام دهيم.اين تنظيمات براي تمام حالتهاي اتصال ( LAN ،Dial و اينترنت ) يکي است.
به همين دليل هم ما در اين آموزش مرحله اول را براي حالت LAN توضيح ميدهيم و براي بقيه حالتها فقط به آن اشاره ميکنيم.

مرحله دوم : برقراري بستر ارتباطي
يکي از کارهاي مهم برقرار کردن بستر ارتباطي است. در اين شماره ما به برقراري ارتباط از طريق شبکه LAN و Dailup ميپردازيم و در شماره بعدي نيز اين کار را از طريق بستر اينترنت آموزش خواهيم داد.

مرحله سوم : وصل شدن از کامپيوتر Guest به کامپيوتر Host
اين تنظيمات نيز تقريبا براي تمام حالتهاي اتصال ( LAN ،Dial و اينترنت ) مشابه است و به همين دليل نيز آموزش مرحله سوم را براي حالت LAN توضيح ميدهيم و براي بقيه حالتها فقط به ذکر موارد خاص ميپردازيم.

راهاندازي Remote Desktop براي حالت LAN
براي برقراري ارتباط بين دو کامپيوتر در شبکه LAN موارد زير را انجام دهيد:
الف ) تنظيمات کامپيوتر Host
۱ـ ابتدا مطمئن شويد که به عنوان Administrator وارد سيستم شدهايد.
۲ـ وارد Control Panel سيستم شويد و روي آيکون System دو بار کليک کنيد.
۳ـ روي زبانهRemote کليک کنيد. در قسمت Remote Desktop تيک عبارت
Allow users to connect remotely to this computer را بزنيد(شکل ۱ ) و سپس روي دکمهي Ok کليک کنيد.
شکل۱

اکنون بايد به مرکز امنيت ( Security Center ) ويندوز برويد تا تنظيمات Firewall سيستم را مورد بررسي قرار دهيم. بدين منظور مراحل زير را دنبال کنيد:
۱ـ در Control Panel، روي آيکون Security Center دو بار کليک کنيد.
۲ـ زير عبارت Manage security settings for ، روي لينک Windows Firewall کليک کنيد.
۳ـ مطمئن شويد که تيک عبارت Don’t allow exceptions نخورده است. در واقع با اين کار براي Firewall ويندوز استثنأ تعيين ميکنيد.
۴ـ در زبانهExceptions، تيک عبارت Remote Desktop را بزنيد تا Firewall ويندوز آن را به عنوان استثنأ در نظر بگيرد.
۵ـ روي دکمهي Ok کليک کنيد و پنجرهي Security Center را ببنديد.
۶ـ در آينده به نام کامپيوتر Host احتياج پيدا خواهيد کرد. بنابراين در Control Panel با انتخاب آيکون System و سپس زبانهComputer Name، عبارت مقابل
Full computer name را به عنوان نام کامپيوتر Host ياد داشت کنيد.
۷ـ پنجره را ببنديد و از Control Panel خارج شويد.
۸ـ کامپيوتر را روشن نگه داريد تا کامپيوتر کلاينت بتواند به Host متصل شود.

نکته ۱ : مراحل بالا به نوع ارتباط بين دو کامپيوتر بستگي ندارد.

نکته ۲ : علاوه بر موارد فوق، بايد نام کاربري و کلمهعبور خود را به خاطر داشته باشيد، زيرا در آينده به آن نياز پيدا خواهيد کرد. بنابراين اگر تاکنون براي نام کاربري
( User Name ) خود کلمه عبور تعيين نکردهايد بايد اکنون اين کار را انجام دهيد. پيشنهاد ميکنيم براي افزايش ضريب امنيت، يک رمز عبور مناسب انتخاب کنيد. در حالت عادي بدون پسورد ارتباط برقرار نخواهد شد. با اين حال نحوه ساخت کاربر در ويندوز نيز توضيح خواهيم داد.

نکته ۳ : براي ارتباط در حالت LAN نياز به آيپي آدرس سيستم Host داريد بنابراين آيپي آدرس سيستم خود را يادداشت کنيد. براي دسترسي به دست آوردن آيپي آدرس سيستم، در زمان برقراري ارتباط با شبکه ( يا اينترنت ) از منوي Start عبارت Run را انتخاب و دستور CMD را اجرا کنيد تا وارد محيط داس در ويندوز شويد. در خط فرمان دستور Ipconfig را وارد و Enter کنيد. اکنون آيپي آدرس کامپيوتر در مقابل عبارت IP Address نمايش داده شده است. البته روشهاي ديگري نيز براي يافتن IP سيستم وجود دارند که در اينجا تنها به ذکر همين روش اکتفا ميکنيم.

نکته ۴ : بسياري از شرکتها و سازمانها داراي اينترنت پر سرعت به همراه IP معتبر ( IP Valid ) هستند. اگر دو کامپيوتر داراي IP Valid باشند ميتوان از طريق اينترنت و تنظيماتي که براي حالت LAN انجام داديم ، به کامپيوتر ميزبان دسترسي پيدا کرد.

ب ) وصل شدن از کامپيوتر Guest به کامپيوتر Host
براي اتصال از کامپيوتر ميهمان ( يا ريموت ) به کامپيوتر Host بايد مراحل زير را دنبال کنيد.لازم به توضيح است که مراحل فوق به نوع ارتباط دو کامپيوتر بستگي ندارد.
۱ـ در کامپيوتر Guest از منوي Start، عبارت All Programs و سپس Accessories را انتخاب کنيد.
۲ـ در فهرست باز شده در مقابل Accessories، عبارت Communications و سپس Remote Desktop Connection را انتخاب کنيد. پنجره Remote Desktop Connection ظاهر خواهد گرديد.

نکته : اگر ويندوز XP Pro روي کامپيوتر نصب است از طريق اجراي دستور mstsc نيز ميتوانيد اين پنجره را فعال کنيد( Start > Run > mstsc ).

۳ـ در پنجره باز شده و در مقابل عبارت Computer، نام کامپيوتر Host را که قبلاً يادداشت کرده بوديد، وارد کنيد. به علاوه با وارد کردن IP کامپيوتر Host که روش يافتن آن را توضيح داديم، نيز ميتوانيد به سيستم خود دسترسي پيدا کنيد.
۴ـ روي دکمهConnect کليک کنيد. به شکل ۲ دقت نماييد.
شکل ۲

۵ـ زماني که کادر محاورهاي Log On to Windows ظاهر شد نام کاربري، کلمهعبور و Domain ( در صورت نياز ) کاربر خود را وارد کنيد و روي دکمهي Ok کليک کنيد.
اکنون امکان دسترسي به کامپيوتر Host از طريق کامپيوتر Guest ( ميهمان ) وجود خواهد داشت. در اين مدت کامپيوتر Host قفل ميشود و امکان دسترسي به آن بدون داشتن کلمهرمز غيرممکن است و کسي شاهد کارهاي شما نخواهد بود. براي پايان دادن به ارتباط Remote Desktop تنها کافيست دو مرحلهي زير را طي کنيد:
۱ـ از منوي Start، روي عبارت Log Off کليک کنيد.
۲ـ در پنجرهي باز شده روي دکمهي Log Off کليک کنيد.

اضافه کردن کاربر روي Host
اگر بخواهيد روي Host کاربر و يا کربراني را اضافه کنيد که بتوانند به سيستم دسترسي داشته باشند ميتوان از مسير زير اقدام نماييد:
۱ـ ابتدا مطمئن شويد که به عنوان Administrator وارد سيستم شدهايد.
۲ـ روي آيکون My Computer راست کليک کرده و عبارت Properties را انتخاب کنيد.
۳ـ روي زبانه Remote کليک کنيد.
۴ـ به منظور تعيين کاربراني که ميخواهيد اجازهدسترسي راه دور را به آنها بدهيد روي دکمهSelect Remote Users کليک کنيد.
۵ـ در کادر محاورهاي Remote Desktop Users باز شده، روي دکمهAdd کليک کنيد.
۶- در کادر محاورهاي Select Users نام کاربر يا گروهي را که ميخواهيد اضافه شود، تايپ کنيد و روي دکمه Ok کليک کنيد. در عين حال ميتوانيد براي جستجو نام کاربران و گروهها، روي دکمه Advanced کليک کنيد.
۷ـ براي تأييد عمليات، روي دکمه Ok کليک کنيد. اکنون نام کاربران انتخاب شده در کادر محاورهاي Remote Desktop Users نمايش داده ميشوند.

راهاندازي Remote Desktop براي ارتباط از طريق خط تلفن
از ديگر روشهايی که میتوان از آن به منظور ارتباط راه دور دو سيستم استفاده کرد، استفاده از خطوط تلفن است. در اين روش دو سيستم به طور مستقيم و از طريق مودم و خط تلفن به يکديگر متصل میشوند. سرعت اين روش نسبت به روشهای ديگر پايينتر است.
براي استفاده از اين روش ابتدا بايد بستر ارتباطي را فراهم کرد.براي اين کار بايد کامپيوتر ميزبان را به گونهاي تنظيم کرد که با زنگ خوردن تلفن ، از طريق مودم ارتباط را برقرار کند . همچنين در کامپوتر ميهمان( ريموت ) نيز براي ايجاد ارتباط از طريق خط تلفن بايد يک Connection ساخت.
در ادامه اين مراحل را آموزش خواهيم داد.
راهاندازی Incoming Network Connection
برای راهاندازی روش Incoming Network Connection مراحل زير را دنبال کنيد:
۱ـ ابتدا مطمئن شويد که با کاربري با سطح دسترسی Administrator وارد سيستم شدهايد.
۲ـ از منوی Start، عبارت Control Panel را انتخاب کنيد.
۳ـ در قسمت Control Panel روی آيکون Network Connections دوبار کليک کنيد.
۴ـ در ستون سمت چپ پنجرهی Network Connections و در زير قسمت
Network Tasks روی عبارت Create a new connection کليک کنيد.
۵ـ در پنجرهی خوشآمدگويی روی دکمهNext کرده و در پنجره بعد گزينه
Set up an advanced connectionرا انتخاب کنيد.
۶ـ در پنجرهی بعدي تيک عبارت Accept incoming connection را بزنيد. در واقع شما با اين کار امکان برقراری ارتباط ساير کامپيوترها با کامپيوتر خود را از طريق Dial-Up و خط تلفن فراهم میسازيد.
شکل ۳

۷ـ در اين قسمت برای اتصال دو کامپيوتر بصورت Dial-Up بايستی مودم مورد خود را انتخاب کنيد. در عين حال برای تغيير تنظيمات مودم میتوانيد روی دکمهی Properties کليک کنيد.
شکل ۴

۸ـ در صورتی که نمیخواهيد امکان برقراری VPN از طريق اينترنت به کامپيوترتان وجود داشته باشد، تنظيمات را مانند شکل ۵ انجام دهيد.
شکل ۵

۹ـ در اين مرحله بايد مشخص کنيد که کداميک از کاربران اجازه دسترسی به اين سيستم را از طريق Incoming Connection خواهند داشت. علاوه بر اين فهرست، با کليک بر روی دکمهی Add میتوانيد يک حساب کاربری جديد ايجاد کنيد.
شکل ۶

۱۰ـ در اين مرحله امکان تغيير تنظيمات مربوط به شبکه وجود دارد. به عنوان مثال اگر میخواهيد شخص تماسگيرنده به شبکه محلی شما دسترسی نداشته باشد، در قسمت تنظيمات ( Properties ) گزينهی TCP / IP ) Internet Protocol )، تيک عبارت Allow callers to access my local area network را برداريد. در همان قسمت، اگر میخواهيد آيپي آدرس کاربران بصورت خودکار و توسط DHCP سرور تعيين نشود، میتوانيد با انتحاب عبارت Specify TCP/IP addresses محدوده آيپي آدرسهای مورد نظر را مشخص کنيد. به عنوان مثال در کادر From آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۰.۵
در کادر To آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۰.۲۴و در کادر Total عدد ۲۰ ( تعداد آدرسهای موجود در محدودهی مشخص شده ) را وارد نماييد. در صورتی که میخواهيد شخص تماسگيرنده از IP تعيين شده توسط خودش استفاده کند تيک عبارت
Allow calling computer to specify its own IP address را بزنيد؛ که البته در صورت انتخاب محدودهی آيپي آدرسهای نامناسب، ممکن است با مشکل مواجه شويد. پس از اعمال تغييرات روی دکمه Ok کليک کنيد. اکنون با کليک روی دکمهی Next به مرحلهبعد برويد.
شکل ۷

۱۱ـ در انتها بر روی دکمه Finish کليک کنيد.
همانطور که مشاهده خواهيد کرد در قسمت Network Connection، آيکونی با عنوان Incoming Connections قرار گرفته است.
شکل ۸

نکته : بايد توجه داشت که راهاندازی Incoming Connection در صورت رعايت نکردن مسائل امنيتی، سيستم شما را در معرض خطر قرار میدهد.

  • ساخت Dial-up Connection
    مطالبی که تا اينجا گفته شد به کامپيوتر Host مربوط میشود. برای برقراری ارتباط ميان کامپيوتر Host و Guest لازم است که در سيستم ميهمان، مشابه زمانی که میخواهيد بصورت Dial-up به اينترنت متصل شويد، يک Dial-up Connection بسازيد.
    نام کاربری و کلمهی عبور را نيز با توجه به کاربران مجازی که در مراحل قبلا ايجاد نمودهايد، وارد کنيد.
    در قسمت شماره تلفن ، شماره تلفن محل کامپيوتر Host را وارد کنيد و در انتها روی دکمهی Dial کليک کنيد.
    لازم به ذکر است که در ويندوز اکسپی تنها امکان ارتباط دو کامپيوتر با هم وجود دارد، برای ارتباط چندين کامپيوتر با يکديگر به روش Incoming Connection بايد از ويندوزهای سرور ۲۰۰۰ و ۲۰۰۳ استفاده کنيد.

تغيير پورت Remote Desktop
براي افزايش ضريب امنيت ارتباط راه دور، ميتوان پورت پيشفرض ارتباط
Remote Desktop را در کامپيوتر Host تغيير دهيد. در عين حال، اين روش زماني مناسب است که قصد داريد با بيش از يک کامپيوتر، ارتباط راه دور برقرار کنيد. بدين ترتيب ميتوانيد براي هر يک از آنها يک پورت مجزا تعيين کنيد ( لازم به ذکر است که قابليت Remote Assistance ممکن است با تغيير پورت ارتباطي پيشفرض، دچار مشکل شود ). اين کار با انجام تغييراتي در رجيستري ويندوز امکانپذير است! پس دست به کار شويد و مراحل زير را دنبال کنيد:
۱ـ در کامپيوتر Host، از منوي Start، عبارت Run را انتخاب کنيد و با اجراي دستور regedit وارد محيط ويرايشگر رجيستري شويد.
۲ـ اين مسير را دنبال کنيد:

\HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control
TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber

۳ـ از منوي Edit روي عبارت Modify کليک کنيد.
۴ـ در پنجرهي باز شده و در قسمت Base، عبارت Decimal را تيک بزنيد.
۵ـ مشاهده خواهيد کرد که عدد ۳۳۸۹ پورت پيشفرض است. اکنون شما ميتوانيد پورت جديد را وارد نماييد. البته بهتر است براي جلوگيري از تداخل با پورت برنامههاي ديگر، عدد انتخابي در محدودهي ۴۹۱۵۲ تا ۶۵۵۳۵ باشد.
۶ـ روي دکمهي Ok کليک کنيد و پنجرهي ويرايشگر رجيستري را ببنديد.
تا اينجا پورت را تغيير داديم، اما با تنظيمات جديد چگونه بايد به کامپيوتر Host متصل شد؟ بدين منظور در کامپيوتر Guest، ابتدا اين مسير را دنبال کنيد تا پنجرهي مورد نظر نمايش داده شود:

Start > All Programs > Accessories > Communications > Remote Desktop Connection

اگر نام کامپيوتر Host به عنوان مثال Computernews است و پورت انتخابي نيز ۵۰۰۰۱ ميباشد، در مقابل عبارت Computer ( به شکل ۲ دقت کنيد. ) ، عبارت Computernews:50001 را وارد کنيد و روي دکمهي Connect کليک کنيد. اگر IP کامپيوتر Host به عنوان مثال ۱۹۲.۱۶۸.۲.۳ است و پورت انتخابي نيز ۵۰۰۰۱ ميباشد، در مقابل عبارت Computer، عبارت ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱:۵۰۰۰۱ را وارد کنيد و روي دکمهي Connect کليک کنيد.

سخن پاياني
در اين مقاله نحوه استفاده از Remote Desktop در شبکه هاي محلي، خطوط تلفن و همچنين دو سيستمي که در اينترنت هستند توضيح داده شد. در مقاله آينده نيز موضوع را با بحث در مورد Remote Desktop Web Connection خاتمه ميدهيم.