تفاوت VPN با پروکسی چیست ؟

تفاوت VPN با پروکسی چیست ؟

تفاوت VPN با پروکسی چیست ؟

تفاوت VPN با پروکسی ،تفاوت VPN با پروکسی گاهی اوقات شما کاربران اطلاعات در مورد استفاده ازفیلتر را نمی دانید یا اینکه  نمی دانید که پروکسی بهتر است استفاده کنید یا فیلتر  امروز می خواهیم اطلاعات مفید در مورد این دو گزینه به شما ارائه دهیم با عصرا طلاعات همراه باشید .

پروکسی در لغت به معنای “وکیل” و “به نیابت کسی کاری را انجام دادن” است. در دنیای اینترنت پروکسی به کامپیوتری گفته میشود که به سایر کامپیوترها اجازه میدهد تا از طریق آن با مقصدشان یک ارتباط غیر مستقیم برقرار کنند.

مثال: فرض کنید شما در یک اداره کار میکنید. هر اتاق این اداره یک خط تلفن دارد که به تلفنخانه مرکزی اداره وصل است. حال اگر شما بخواهید از اداره به منزلتان زنگ بزنید لازم است یک شماره (مثلا ٩) را بگیرید و بعد از تلفنچی اداره بخواهید که شماره تلفن منزلتان را گرفته و به شما وصل کند. نقش تلفنخانه و تلفنچی در این مثال دقیقا مانند نقش پروکسی در اینترنت است. وقتی کامپیوتری از طریق پروکسی به اینترنت وصل است و میخواهد به یک فایل دسترسی پیدا کند، ابتدا درخواستش را به پروکسی میفرستد. سپس پروکسی به کامپیوتر مقصد متصل شده و فایل درخواستی را دریافت میکند و بعد آن را برای کامپیوتر درخواست کننده میفرستد.

شکل  بالا ارتباط مستقیم بین کامپیوترهای سرویس دهنده و سرویس گیرنده را نمایش میدهد. همانطور که می بینید عملا هیچ ارتباط مستقیمی بین کامپیوتر سرویس دهنده و کامپیوتر سرویس گیرنده وجود ندارد. پروکسی در اینجا به عنوان یک واسطه عمل میکند و عملا هیچ ارتباط مستقیمی بین کامپیوترهای سرویس دهنده و سرویس گیرنده وجود ندارد.

میخواهید طراح وب سایت خودتون باشید؟

اگر می خواهید که سایت خودتون رو در کمتر از یک ماه به صورت حرفه ای با تمام امکانات راه اندازی کنید محصول طراحی وب سایت ما را از دست ندهید، در کانال تلگرامی آموزش طراحی وب سایت عصر اطلاعات منتظر شما هستیم.

  • دلایل استفاده از پروکسی
    • بالا بردن امنیت شبکه
    • اعمال محدودیت برای کاربران
    • کش کردن (Caching)
    • حفظ هویت
    • تحت نظر گرفتن و سرقت اطلاعات
    • آدرس پروکسی چیست
    • پروکسی عمومی
  • ویژگی های پروكسی
    1. ویژگی اول
    2. ویژگی دوم
    3. ویژگی سوم
    4. ویژگی چهارم
  • خدمات Proxy Server
    1. Web Proxy Service
    2. Winsock Proxy Service
    3. Socks Proxy Service
  • معیارهای موثر در انتخاب سرور پروکسی
    • سخت افزار مورد نیاز
    • نوع رسانه فیزیكی برای ارتباط با اینترنت
    • هزینه ارتباط با اینترنت
    • نوع و نحوه مدیریت سایت
    • پروتكل های مورد استفاده
  • انواع Proxy
    1. Cache Proxy
    2. Web Proxy
    3. Access Control Proxy
    4. Anonymizing Proxy
    5. Hostile Proxy
    6. Transparent Proxy
  • نحوه کار پروکسی
  • مشکلات و تهدیدهای Web Proxy
  • چه زمانی باید از Proxy Server استفاده کرد؟
  • کاربرد VPN چیست؟
  • تفاوت‌های VPN و Proxy Server
  • چه زمانی باید از VPN استفاده کنیم؟

دلایل استفاده از پروکسی چیست :

● بالا بردن امنیت شبکه:

گاهی مدیران شبکه برای بالا تر بردن کیفیت در خدمات امنیت شبکه های کامپیوتری و حفاظت کاربران در برابر هکرها از پروکسی استفاده میکنند. در این حالت به جای این که تک تک کاربران مستقیما به اینترنت متصل شوند، همگی از طریق یک پروکسی به اینترنت وصل میشوند. به این ترتیب مدیر شبکه می تواند با نصب فایروال و سایر نرم افزارهای امنیتی و با نظارت بر پروکسی از کل شبکه تحت مدیریتش محافظت کند.

● اعمال محدودیت برای کاربران

گاهی علت استفاده مدیران شبکه از پروکسی، اعمال محدودیت بر کاربران است. البته توجه کنید که اعمال محدودیت، صرفا به معنی فیلترینگ یا سانسور نیست بلکه ممکن است مدیر شبکه فقط استفاده از برخی نرم افزارها (مانند چت) را برای کاربرانش ممنوع نماید.

● کش کردن(CACHING)

یکی از کاربردها مهم پروکسی انجام کش است. کش به یک نسخه بایگانی شده از محتویات اینترنت بر روی پروکسی گویند. فرض کنید در شبکه ای که از پروکسی استفاده میکند چند صد کاربر وجود دارد. حال یکی از این کاربران مخواهد اخبار سایت آزما  را بخواند، لذا درخواستی را به پروکسی فرستاده و پروکسی نیز صفحه مورد نظر را از سایت آزما  گرفته و برایش ارسال میکند. در اینجا پروکسی میتواند یک نسخه از این صفحه را بر روی هارد دیسکش ذخیره کند. حال اگر کاربر دیگری تقاضای همین صفحه را بکند دیگر لازم نیست پروکسی مجددا به سایت آزما مراجعه کند، بلکه خیلی راحت نسخه ای که روی هارد دیسکش ذخیره شده را برای وی میفرستد. با انجام این کار هم به سرعت و کارایی شبکه اضافه میشود و هم از ترافیک و بار شبکه کاسته میگردد. البته انجام عمل کش، الگوریتم پیچیده ای دارد و پروکسی باید به نحوی این کار را انجام دهد تا از ارسال اطلاعات تاریخ گذشته اجتناب شود.

تفاوت VPN با پروکسی چیست ؟

 حفظ هویت

علت استفاده بعضی کاربران از پروکسی، مخفی ماندن و شناسایی نشدن است، زیرا از دید کامپیوتر میزبان، آن کسی که تقاضای اطلاعات کرده پروکسی است نه کاربر. البته هر کس برای مخفی کاری دلایل خاص خود را دارد. ممکن است شما یک شخص معروف باشید و نخواهید کسی بفهمد که شما از چه سایتهایی بازدید کرده اید. حالت دیگر این است که یک هکر بخواهد به یک سیستم نفوذ کند و هیچ ردپایی از خود بجا نگذارد.

توجه داشته باشید که همه پروکسی ها برای مخفی کاری مناسب نیستند و از این نظر به دو دسته ناشناس(Anonymous) و غیر ناشناس(Non Anonymous) تقسیم میشوند. پروکسی های ناشناس، هویت فردی که ازشان استفاده میکند را حفظ میکنند در حالی که پروکسی های غیر ناشناس هویت آدرس  کاربرشان را به کامپیوتر هدف اطلاع میدهند.

● تحت نظر گرفتن و سرقت اطلاعات

به مثالی که در اول این بحث آورده شد برگردید. همواره برای تلفنچی اداره این امکان وجود دارد که به مکالمات شما گوش دهد و از کارتان سر درآورد. عین همین مسئله برای پروکسی صادق است. گاهی یک سازمان امنیتی یا یک نهاد دولتی اقدام به ایجاد پروکسی عمومی میکند و سعی میکند با تحت نظر قرار دادن کسانی که از پروکسی آنها استفاده میکنند، اقدام به شناسایی هکرها و خرابکاران کند. گاهی نیز این هکرها و دزدان اینترنتی هستند که اقدام به ایجاد پروکسی میکنند و قصدشان این است تا با زیر نظر گرفتن کاربران، اطلاعات مهم آنها مثل شماره کارت اعتباری و پسوردها را سرقت کنند.

● آدرس پروکسی

آدرس پروکسی که قصد استفاده از آن را دارید نباید در لیست سیاه مخابرات باشد وگرنه کار نخواهد کرد. عملا این امکان برای سانسور کنندگان وجود ندارد که آدرس تمام پروکسی ها را در لیست سیاهشان قرار دهند؛ چون هر روزه هزاران پروکسی شروع به کار میکنند و صدها عدد نیز از ارائه سرویس باز می مانند. کنترل و شناسایی همه پروکسی ها برای سانسور کنندگان کاری غیر ممکن است.

● پروکسی عمومی

بسیاری از پروکسی ها توسط سازمانها و مؤسسات و برای ارائه خدمت به کاربران خودشان ایجاد شده اند. این دسته از پروکسی ها از ارائه سرویس به شما امتناع خواهند کرد. برای استفاده از گروهی دیگر از پروکسی ها ممکن است نیاز به پسورد داشته باشید. برای این که بتوانید از آنها استفاده کنید باید مشترکشان شوید و آبونمان بپردازید. خوب، اگر قصد پول خرج کردن ندارید تنها گزینه باقیمانده برایتان پروکسی های عمومی و پروکسی های حفاظت نشده هستند. پروکسی های حفاظت نشده در اصل متعلق به مؤسسات و سازمانها هستند و برای استفاده داخلی خودشان طراحی شده اند ولی به علت ضعف در مدیریت و پیکربندی، به افراد خارج از آن سازمان نیز سرویس میدهند. بدیهی است که عمر این پروکسی ها بسیار کوتاه می باشد و به محض این که صاحبان پروکسی به سوء استفاده از پروکسیشان پی ببرند آن را خواهند بست. پروکسی عمومی(Public Proxy) به پروکسی میگویند که برای استفاده رایگان عموم کاربران اینترنت طراحی شده است. عملا چنین پروکسی وجود ندارد؛ چرا که ایجاد و نگهداری یک پروکسی هزینه زیادی برای صاحب آن دارد و در مقابل هیچ منفعتی هم برای او به همراه ندارد (البته بجز وب پروکسی ها). بنابراین نسبت به پروکسی های عمومی به دیده احتیاط نگاه کنید، زیرا ممکن است متعلق به سازمانهای جاسوسی یا دزدان اینترنتی باشد. البته گاهی چنین پروکسی هایی از طرف سازمانهای مبارزه با سانسور هم راه اندازی می شوند.

ویژگی های پروكسی

ویژگی اول

با استفاده از Proxy Server می توان از اكثر پروتكلهای موجود در شبكه های محلی در محدوده نرم افزارهای كاربردی در شبكه های LAN مرتبط با اینترنت استفاده كرد.

Proxy Server پروتكلهای پر كاربرد شبكه های محلی مانند IPX/SPX (مورد استفاده در شبكه های ناول) ، NETBEUI (مورد استفاده در شبكه هایLAN با تعداد كاربران كم) و TCP/IP (مورد استفاده در شبكه های Intranet) را پشتیبانی می كند. با این ترتیب برای اینكه بتوان از یك نرم افزار كاربردی شبكه LAN كه مثلا” با پروتكل IPX/SPX روی ناول نوشته شده ، روی اینترنت استفاده كرد نیازی نیست كه قسمتهای مربوط به ارتباط با شبكه كه ازFunction Call های API استفاده كرده را به Function Call های TCP/IP تغییر داد بلكه Proxy Server خود این تغییرات را انجام داده و می توان به راحتی از نرم افزاری كه تا كنون تحت یك شبكه LAN با ناول كار می كرده است را در شبكه ای كه مستقیما” به اینترنت متصل است ، استفاده كرد.

همین ویژگی درباره سرویسهای اینترنت مانند, FTP , Telnet , Gopher , IRC RealAudio , Pop3 و . . . وجود دارد . به این معنا كه هنگام پیاده سازی برنامه با یك سرویس یا پروتكل خاص ، محدودیتی نبوده و كدی در برنامه برای ایجاد هماهنگی نوشته نمی شود.

ویژگی دوم

با Cache كردن اطلاعاتی كه بیشتر استفاده می شوند و با بروز نگاه داشتن آنها ، قابلیت سرویسهای اینترنت نمایان تر شده و مقدار قابل توجهی در پهنای باند ارتباطی صرفه جویی می گردد.

ویژگی سوم

Proxy Server امكانات ویژه ای برای ایجاد امنیت در شبكه دارد . معمولا” در شبكه ها دو دسته امنیت اطلاعاتی مد نظر است . یكی آنكه همه كاربران شبكه نتوانند از همه سایتها استفاده كنند و دیگر آنكه هر كسی نتواند از روی اینترنت به اطلاعات شبكه دسترسی پیدا كند . با استفاده ازProxy Server نیازی نیست كه هر Client بطور مستقیم به اینترنت وصل شود در ضمن از دسترسی غیرمجاز به شبكه داخلی جلوگیری می شود . همچنین می توان با استفاده از (SSL (Secure Sockets Layers امكان رمز كردن داده ها را نیز فراهم آورد.

ویژگی چهارم

Proxy Server بعنوان نرم افزاری كه می تواند با سیستم عامل شما مجتمع شود و همچنین در صورت خرید سرور مجازی ( VPS ) با (IIS (Internet Information Server نیز سازگار می باشد، استفاده می گردد.

خدمات Proxy Server

Proxy Server سه سرویس در اختیار كاربران خود قرار می دهد:

۱ – WEB PROXY SERVICE :

این سرویس برایWeb Publishing یا همان ایجاد Web Site های مختلف درشبكه LAN مفید می باشد . برای این منظور قابلیت مهم Reverse Proxing در نظر گرفته شده است. Reverse Proxing امكان شبیه سازی محیط اینترنت درمحیط داخل می باشد. به این ترتیب فرد بدون ایجاد ارتباط فیزیكی با اینترنت می تواند برنامه خود را همچنان كه در محیط اینترنت عمل خواهد كرد، تست كرده و مورد استفاده قرا دهد. این قابلیت در بالا بردن سرعت و كاهش هزینه تولید نرم افزارهای كاربردی تحت اینترنت موثر است.

۲ – WINSOCK PROXY SERVICE :

منظور، امكان استفاده از API Callهای Winsock در Windows است . در Windows ، Function Call های مورد استفاده در سرویسهای اینترنت مانند Telnet ، FTP ، Gopher و . . . ، تحت عنوان Winsock Protocolss معرفی شده اند. در حقیقت برای استفاده از این سرویسها در نرم افزارهای كاربردی نیازی نیست كه برنامه نویس چگونگی استفاده از این سرویسها را پیش بینی كند.

۳ – SOCKS PROXY SERVICE :

این سرویس، سرویس Socks 4.3a را پشتیبانی می كند كه در واقع زیر مجموعه ای از Winsock می باشد و امكان استفاده از Http 1.02 و بالاتر را فراهم می كند. به این ترتیب می توان در طراحی Website خارج از Firewall ، Securityy ایجاد كرد.

معیارهای موثر در انتخابProxy Server

سخت افزار مورد نیاز

برای هر چه بهتر شدن توانمندیهای Proxy Server ، باید سخت افزار آن توانایی تحمل بار مورد انتظار را داشته باشد.

نوع رسانه فیزیكی برای ارتباط با اینترنت

راه حلهای مختلفی برای اتصال به شبكه اینترنت وجود دارد . ساده ترین راه ، استفاده از مودم و خطوط آنالوگ می باشد . راه دیگر استفاده از ISDN و خطوط دیجیتال است كه هم احتیاج به تبدیل اطلاعات از آنالوگ به دیجیتال و برعكس در ارسال و دریافت اطلاعات ندارد و هم از سرعت بالاتری برخوردار است . روش دیگر استفاده از خط های E1 با ظرفیت انتقال ۲ مگا بایت می باشد.

هزینه ارتباط با اینترنت

دو عامل موثر در هزینه اتصال به اینترنت ، پهنای باند می باشد . هر چه مرورگرهای اینترنتی بیشتر و زمان استفاده بیشتر باشد ، هزینه بالاتر خواهد بود . با توجه به اینكه Proxy Server می تواند با Caching اطلاعات این موارد را بهبود بخشد ، بررسی این عامل می تواند در تعیین تعداد Proxy های مورد استفاده موثر باشد.

نوع و نحوه مدیریت سایت

این عامل نیز در تعیین تعداد Proxy ها موثر است . مثلا” اگر در شبكه ای مشكل راهبری وجود داشته باشد ، با اضافه كردن تعداد Proxyها ، مشكل راهبری نیز بیشتر خواهد شد.

پروتكل های مورد استفاده

Proxy Server ها معمولا” از پروتكلهای TCP/IP و یا IPX/SPX برای ارتباط با Client ها استفاده می كنند . بنابراین برای استفاده از Proxy باید یكی از این پروتكل ها را در شبكه استفاده كرد.

* پیشنهاد می شود در شبكه های كوچك با توجه به تعداد كاربرها Proxy Server و Web Server روی یك كامپیوتر تعبیه شوند و در شبكه های متوسط یا بزرگ تعداد serverProxy ها بیش از یكی باشد *

انواع PROXY

تعدادی از انواع Proxy Server ها به قرار ذیل می باشند:

cache Proxy : جهتcaching اطلاعات.

web Proxy : جهت جلوگیری از نفوذHacker ها و هم چنین تغییر فرمتwebpageها.

Access control Proxy : جهت ضبط اطلاعات و عملکرد کاربران در شبکه های محلی.

Anonymizing Proxy : جهت مخفی نگه داشتن اطلاعات کاربر متقاضی اطلاعات.

Hostile Proxy : معمولا توسط نفوذگران به صورت یک نرم افزار در سرور نصب می شود تا نسبت به شنود کلیه فعالیت های کاربران برای نصب کننده آن اقدام کند.

Transparent Proxy : بهProxy هایی گفته می شود که از دیدuser در شبکه وجود ندارد ، در حالی که وجود داشته و نسبت به انجام اعمال محول شده اقدام می کند.

نحوه کار PROXY

همان طور که از تعریف انواع Proxy ها می توانید حدس بزنید ،فیلتر شکن ها در واقع نوعی Anonymizing Proxy هستند که اطلاعات مورد نظر شما را از چشم فیلتر به دور نگه می دارند.

هنگامی که شما در محل آدرس مرورگر خود ، آدرس سایتی را وارد می کنید و یا در قسمت search یک موتور جستجو ، کلمه ای را تایپ می کنید ، این در خواست تبدیل به یک packet شده و برای ارسال به سمت ISP و از آنجا به سمت سرور اصلی مورد نظر شما آماده می شود. هم چنین پس از رسیدن packet به دست ISP تان ، سرور فیلترینگ موجود در ISP با خواندن محتویات آن ، از قصد و منظور شما مطلع شده و اجازه و یا عدم اجازه عبور را صادر می کند.

هنگامی که به طور عادی نسبت به وارد کردن کلمه و یا سایتی که فیلتر شده است اقدام می کنید ، سرور فیلتر متوجه غیر مجاز بودن درخواست شما شده و پیغام Access Denied را برای شما ارسال می کند . اما اگر از یک سرور Proxy استفاده کنید ،موارد زیر اتفاق می افتد:

  • ابتدا شما درAddress Bar مرورگر ،آدرس Proxy Server مورد نظرتان را وارد می کنید.
  • Home Page سرور Proxy ظاهر شده و از شما می خواهد که آدرس واقعی مورد نظرتان را وارد کنید.
  • با وارد کردن آدرس مورد نظر درProxy ، کلمات واردشده از حالت معمول به حالت کد شده تبدیل شده و به سمت سرور Proxy ارسال می شود.
  • سرور Proxy که شما به آن وصل شده اید ،با بازیابی اطلاعات کد شده ،متوجه می شود که با کدام سرور کاردارید.
  • تقاضای شما از طریق Proxy برای سرور مورد نظرتان ارسال می شود.
  • اطلاعات مورد نظر شما از سرور اصلی به سمت Proxy ارسال می شود.
  • سرور پروکسی اطلاعات دریافتی را کد کرده و برای شما ارسال می کند.
  • و به این ترتیب چه در مسیر رفت ( ارسال تقاضا ) و چه در مسیر برگشت (دریافت اطلاعات) ،فیلتر موجوددر ISP متوجه نخواهد شد که شما تقاضای دریافت چه اطلاعاتی را کرده اید.

اما با همه این تفاصیل باید گفت راه مقابله با بدی های موجود در اینترنت ،فیلتر آنها به نحو موجود نیست ،چرا که به راحتی می توان هر فیلتر شکنی را دور زد. راه حل عملی و منطقی این معضل ، واکسینه کردن مردم در مقابل این بدی هاست. به عبارت دیگر اگر بتوانیم مردم را از مزایا و معایب مطالب ،اطلاعات و اتفاقات اطراف خود مطلع سازیم ،آنگاه نیازی به مراقبت دائم از آنها نیست.

مشکلات و تهدیدهای Web Proxy ، فیلتر شکن چیست ؟

وقتی شما به یک وب پراکسی ناشناخته وصل میشوید، عملا اطلاعات شخصی اعم از UserName , Password و یا حتی شماره کارت اعتباری خود را در اختیار آن قرار میدهید تا این اطلاعات را به عنوان واسطه به محل مورد نظر شما برساند. این وسط وب پراکسی هر کاری را می تواند انجام دهد ! میتواند درخواستهای شما رو Sniff کند، از اطلاعات فرستاده شده توسط شما یک کپی بگیرد، هویت شما رو شناسایی کند و یا اینکه اقدام به سرقت هویت Identity Theft بکند.

این موضوعات هنوز در ایران زیاد جدی گرفته نمیشوند که علتش نبود آشنایی کامل با خطراتی هست که ممکن است ما را تهدید کند و همچنین اینکه این خطرات هنوز در کشورما فراگیر نشده اند راه جلوگیری از سرقت اطلاعات این است که به پراکسی سروری متصل شوید که از SSL برای ایجاد ارتباط امن استفاده میکند یا اینکه از راهکارهایی همچون IPSec استفاده کنید. با اینکار اگر پراکسی SSL همان چیزی هست که باعث میشود  وقتی آدرس یک سایت فیلتر شده را با HTTPS بزنید بتوانید وارد ان شوید و IPSec هم برای امن کردن ارتباطات مبتنی بر IP به کار می رود.

چه زمانی باید از Proxy Server استفاده کرد؟

جواب به این سؤال ساده است. پروکسی سرور اطلاعات و ترافیک شما را رمزگذاری یا کدگذاری نمی‌کند و به همین خاطر یک هکر نسبتاً حرفه‌ای، با استفاده از ابزارهای مناسب این‌ کار به‌ سادگی می‌تواند شما را هک کند و به اطلاعات شما دست پیدا کند. بنابراین، پروکسی سرورها برای انجام کارهای خیلی حساس پیشنهاد نمی‌شوند و به همین خاطر هم پروکسی سرور معمولاً ارزان‌تر از وی‌پی‌ان‌ هستند.

مورد دیگری که در ارتباط با پروکسی سرور وجود دارد این است که کانکشن پروکسی مبتنی بر ارتباط میان دو نرم‌افزار کانفیگ شده است؛ پس در واقع شما نمی‌توانید کل اینترنت خود و یا کامپیوتر خود را به پروکسی سرور متصل کنید، بلکه به طور مثال، صرفاً مرورگر شما است که از طریق پروکسی به اینترنت متصل می‌شود و سایر بخش‌های سیستم‌‌تان به شکل عادی (بدون فیلتر) کانکشن برقرار می‌سازند (مثلاً اگر از نرم‌افزار مدیریت ایمیل Thunderbird استفاده کنید، این نرم‌افزار به طور مستقیم به اینترنت متصل خواهد شد.)

به طور کلی، پشنهاد می‌شود زمانی از پروکسی سرور استفاده کنید که می‌خواهید محدودیت‌های اعمال شده را دور بزنید؛‌ البته از پروکسی‌ها برای دور زدن محدودیت‌های مبتنی بر IP هم می‌توانید استفاده کنید. پروکسی سرورها در قالب‌ نسخه‌های رایگان و نسخه‌های حرفه‌ای‌تر که غالباً پولی هستند- در دسترس می‌باشند.

کاربرد VPN چیست؟

قبل از آنکه تفاوت‌های وی پی ان با پراکسی را بیان کنیم، اجازه دهید به شباهت‌های این دو سرویس اشاره‌ای داشته باشیم. همانند پروکسی، وی‌پی‌ان هم باعث می‌شود که اتصال شما از یک نقطهٔ دیگر به نظر رسد؛ پس به شما کمک می‌کند تا محدودیت‌های منطقه‌ای و محدودیت‌های اعمال شده مبتنی بر ISP را دور بزنید اما تفاوت اصلی وی‌پی‌ان با پروکسی سرور از آنجا ناشی می‌شود که وی‌پی‌ان ۱۰۰٪ ترافیک اینترنت سیستم شما را از سرورهای خود عبور می‌دهد؛ در واقع، اصطلاحاً Local ISP شما را برای همهٔ نرم‌افزارها تغییر می‌دهد. برخلاف پروکسی سرور، وی‌پی‌ان‌ به شما این امکان را می‌دهد تا مواردی از جمله گشت‌و‌گذار در اینترنت، ایمیل‌ها، دانلود‌ها و غیره را از طریق یک IP به غیر از IP حقیقی خود انجام دهید.

تفاوت‌های Proxy Server و وی پی ان چیست ؟

بدون شک، می‌دانید که وی‌ پی‌ ان‌ و پروکسی‌ برای حفظ حریم‌ شخصی، امنیت و پنهان کردن هویت شما در دنیای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در یک تعریف کلی، وی‌پی‌ان و پروکسی‌ شما را به یک کامپیوتر ریموت (راه دور) متصل می‌کند؛ اما قطعاً وی‌پی‌ان‌ و پروکسی‌ تفاوت‌هایی هم دارند.

همه روزه خطرات زیادی امنیت و حریم‌ شخصی ما را در دنیای مجازی تهدید می‌کنند (البته سناریوها و شرایط مختلف، تعاریف متفاوتی از سطح امنیت دارا می‌باشند.) در برخی موارد، تنها با استفاده از یک پروکسی سرور می‌توان این خطرات را دور کرد، اما از طرف دیگر، کارهای حساس‌تری وجود دارند که متعاقباً ابزار امنیتی پیشرفته‌تری نیاز دارند.

چه زمانی باید از VPN استفاده کنیم؟

اگر از نظر امنیتی بخواهیم صحبت کنیم، وی‌پی‌ان‌ ۱۰۰٪ ترافیک شما را کدگذاری کرده و به سرورهای خود متصل می‌کند و به دلیل قابلیت‌های بیشتر، سرویس‌های وی‌پی‌ان‌ کمی از پروکسی سرورها گران‌تر هستند اما در عین حال، ایمن‌تر هم می‌باشند و مناسب کاربرانی است که روی قضایایی از این دست، وسواس دارند.